2019-04-22 156 views
深水埗美食團又出動深水埗長沙灣係我成長既地方 就算長大左都會返去食野今次試下都叫新開既糖水店先開係糖水佬對面 仲有附近有長期排隊既綠林 依間深深糖水仲站得住腳 應該都唔差既我相信由於晚餐食得好飽 所以5位朋友都只係叫左3款糖水其中一個係咩叁十豆花係店員推介佢有好多配料 係好新穎 $32有黑糖珍珠 紫薯西米 芋圓 同埋雪糕 下面有豆腐花 溝出黎既味道唔錯既 好重我喜歡既黑糖味 但感覺係一pat pat 我覺得質感上奇怪既紫米露清心丸 $27 紫米露本身味不濃 好淡 我個人本身喜歡低糖 但都覺得偏淡 有位朋友喜歡甜既 佢就覺得冇味 不過佢入面有清心丸加左分 我覺得有返d 甜味 依碗糖水可以叫合格啦 姚膠燉雪耳木瓜 依個最好味 甜度正常 朋友讚木瓜好甜 又唔係好淋 當中亦都有好多料 最正常整體而言 深深糖水可以食既 因為價錢平而唔太好味都可以接受 但短期唔會再食大多都係中式既糖水 如果要多d 選擇 會再幫襯下
深水埗美食團又出動
深水埗長沙灣係我成長既地方 就算長大左都會返去食野