2019-04-10
作為中環打工仔,咁多年黎中環大大小小餐廳都食過,今次寫篇食評讚下呢度員工。lunch time帶一個腳傷同事來,由於lunch time 時間full house,員工見到同事有腳傷,雖然安排要坐樓上,但係全程都叫同事小心上落,係每行一步都叫一聲小心,搞到同事都覺得好尷尬,但係我又覺得佢哋好窩心我次次嚟呢度都會叫佢哋壽司定食,因為20件壽司全部都可以自己任揀一大碟共20件一齊送上枱,的確夠震撼刺身好新鮮,一啲腥味都冇,魚生好大塊覆蓋晒整個飯團位置Fatty tuna 真係好肥美,魚表燒過,食落冇咁溜,但係都食到吞拿魚魚腩嘅油香,一啖食晒一件,滿足感覺即刻湧上喉嚨香蔥吞拿魚魚腩蓉都係我第二最愛,口感同食一整塊吞拿魚又唔一樣,不過一樣鮮甜肥美牡丹蝦大大隻面頭都係微微燒過,蝦嘅香味好似仲更加突出,鮮甜彈牙,鍾意食蝦嘅朋友一定會叫多兩件海膽見到個樣已經覺得正啦,一舊有成四至五件海膽,好鮮甜仲有少少海水味,感覺同我喺日本食嘢真係差唔多熟客仔餐廳特別送上兩件雪糕糯米糍,雖然我不嬲對甜品都係一般,但係餐廳咁好招呼我又點會拒絕呢,通通吞晒落我個 肚囉。正
一大碟共20件一齊送上枱,的確夠震撼