5 day(s) ago 0 views
講咗好耐嘅飯局,終於成事😊 嚟到 #奧運站,沿住商場指示,再經過新舊交替嘅小街,好快就到達我哋嘅目的地「星級餐廳」🤩 餐廳環境比傳統火鍋店簡潔清靜,用餐區除咗設有小圓枱適合三五知己去gathering之外,旁邊嘅卡位就最啱 #小秘書 同朋友仔撐枱腳🤪 留意到老闆最近請多咗幾個「小鮮肉」座陣,殷勤嘅招待,不知氹得班姐姐同哥哥幾開心😚講返正題,嚟得幫襯,梗係要吃個飽😉 我哋點咗個C餐,除咗 #雞煲,仲有 #任飲任食 嘅 #火鍋配料、#啤酒汽水、#小食 同埋 #甜品 😚 佢哋單係肉嘅類選擇都唔少,有 #美國牛小排、#澳洲牛板腱、#日本豚肉片 同埋 #紐西蘭羊肉卷,啱晒一班食肉獸😆 先上枱係🐣熱辣辣嘅雞煲🤩 BB辣嘅雞煲加埋芫荽同蒜子一齊炒,雞肉鮮嫩得嚟特別惹味😚至於火鍋方面,我哋要咗 #椰子雞 做湯底,充滿椰香嘅湯汁放入 #杞子、#紅棗,聞起嚟已經夠晒滋補🤤 牛小排、牛板腱肉味香濃,加埋 #小秘書 親手炮製嘅醬汁一齊入口,零舍滋味🤤 不過要回本嘅一定要試晒佢哋嘅 #墨魚滑、#蝦滑,仲有 #花枝滑,每一款食材都係真材實料,啖啖海鮮♥️非常鮮味,絕對唔係麵粉團之作😉 出面嘅自助吧仲有無限嘅肉丸、

至於火鍋方面,我哋要咗 #椰子雞 做湯底,充滿椰香嘅湯汁放入 #杞子、#紅棗,聞起嚟已經夠晒滋補🤤 牛小排、牛板腱肉味香濃,加埋 #小秘書 親手炮製嘅醬汁一齊入口,零舍滋味🤤 不過要回本嘅一定要試晒佢哋嘅 #墨魚滑、#蝦滑,仲有 #花枝滑,每一款食材都係真材實料,啖啖海鮮♥️非常鮮味,絕對唔係麵粉團之作😉 出面嘅自助吧仲有無限嘅肉丸、火鍋料、即食麵… 任君選擇,真正可以吃個飽😊

另外服務員仲會即場為我哋調教特式飲品,呢日我哋就點咗杯 #蝶豆花特飲,最驚喜嘅係服務員用食用嘅材料,喺杯上吹咗個氣球做點綴,可以話係視覺同味覺嘅享受集於一身呀😉 最後不得不提係佢哋嘅自家製甜品,尤其係 #即製嘅窩夫 拼 #雪糕,窩夫脆口充滿牛油香,真係好食到唔停得口😚呢晚我哋真係非常滿足♥️ 有機會一定會帶埋屋企人一齊嚟開心吓啫🥳

📍 星級餐廳 (大角咀)利得街11號利奧坊1樓1503 & 1504號舖
2025-02-18
$328 (Dinner)