2015-04-14 683 views
今次同朋友黎開元朗,當然要係元朗搵野食啦,因為元朗出名好多小店美食,今次就黎到呢間大盛屋試下,因為好肚餓所以比佢鋪名吸引左,同埋睇落價錢都唔貴。 三色飯d 刺身好肥美,三文色大大塊,又夠冰凍新鮮,睇下張相,就知係幾咁大塊,海膽都好正,鮮得黎一d 都唔腥,之後將d 三文魚子撈埋飯一齊食,超好味既刺身飯。愛好三文魚既我,當然又係叫左三文魚既壽司同卷物,五重奏包括原味、黑松露、甜酸汁、柚子、火灸,壽司都夠大舊,而塊三文魚本身都唔錯,五款味道各有特式,我就比較喜歡黑松露,三文魚加州卷上面有蟹子或三文魚子,兩者的鮮味和三文魚互相輝映,口感同味道都十分豐富,最重要既。。又係大大舊,食完呢個都飽左截。 之後牛油果軟殼蟹卷都唔錯,軟殼蟹夠脆,而上面的牛油果加左沙律醬同蟹子,令到口感味道更加豐富而同時消除左軟殼蟹的油膩感。 冷烏冬個樣好得意,好似幾個小雀巢咁,超級方便share, 烏冬十分幼細同滑,而且煙韌彈牙,配合冷麵汁同蛋汁,味道清新而且口感豐富,值得encore, 鐵板帶子都十分不錯,炒得十分香口充滿牛油味,而且又不太油膩。整體來算,呢間餐廳絕對值得一試。
,同埋睇落價錢都唔貴。

三色飯

三文魚五重奏

三文魚加州飯卷

牛油果軟殼蟹飯卷

整體來算,呢間餐廳絕對值得一試。

冷烏冬

鐵板帶子牛油什菇粟米