做完運動,友人推薦附近一間食Poke Bowl的健康餐廳。餐廳以夏威夷為設計主題,裝修清新又簡潔,有一幅充滿夏威夷色彩的裝飾的牆身,好有風味,坐得舒服!每張餐桌面上都有一個QR code,掃一掃就可以自己落單,非常方便!自選風味碗(雙拼)主食:三文魚+八爪魚配菜:豆腐、酸蘿蔔、雞蛋絲、青瓜、溫泉蛋碗底:壽司飯醬汁:果仁芝麻醬配料:紫菜絲、海鹽、芝麻、木魚絲、果仁飲料:橙汁自選風味碗(單併)主食:三文魚配菜:豆腐、酸蘿蔔、雞蛋絲碗底:壽司飯 + 沙律菜 (多菜)醬汁:果仁芝麻醬 (醬另上)配料:紫菜絲、芝麻、果仁、辣椒碎飲料:熱檸檬薑蜜今次同友人都簡了自選Poke Bowl,可以自由配搭自己喜歡的主食及配料,好適合咩都想食想試的我!食物一上枱,超級吸睛,因為好大碗之餘,Poke Bowl將食物配搭得色彩鮮艷,可以增加食慾!三文魚及八爪魚都超新鮮,而且大大粒,份量亦好多!其他配料的份量都超足料,當中同友人都好愛豆腐,超嫩滑!酸蘿蔔亦好開胃爽口!雞蛋絲好健康又好食!另外,果仁芝麻醬都超好食,可以提升食材既鮮味,食落更好食,而且好健康!飲品方面,簡了兩款較健康的飲品,橙汁果汁味好濃郁,熱檸檬薑

自選風味碗(雙拼)
主食:三文魚+八爪魚
配菜:豆腐、酸蘿蔔、雞蛋絲、青瓜、溫泉蛋
碗底:壽司
醬汁:果仁芝麻醬
配料:紫菜絲、海鹽、芝麻、木魚絲、果仁
飲料:橙汁

自選風味碗(單併)
主食:三文魚
配菜:豆腐、酸蘿蔔、雞蛋絲
碗底:壽司飯 + 沙律菜 (多菜)
醬汁:果仁芝麻醬 (醬另上)
配料:紫菜絲、芝麻、果仁、辣椒碎
飲料:熱檸檬薑蜜

飲品方面,簡了兩款較健康的飲品,橙汁果汁味好濃郁,熱檸檬薑蜜則好健康養生,凍冰冰的天氣下,飲落肚暖粒粒!

蕃薯條 $48
蕃薯條炸得香脆金黃,熱辣辣,點上芥末沙拉醬一起吃,味道更有層次,而且唔會覺得好油膩!