2017-08-04
下午茶想食下西餐就嚟咗呢度啦!叫咗個下午茶餐是日班戟附送餐湯或者嘢飲一杯,另外散叫咗黑松露薯條同埋蘆筍煙肉番茄意大利粉。首先上咗個餐湯係甘筍合桃湯,淡淡的甘筍味帶有合桃嘅香味,感覺好健康跟住就上意粉啦,配料都幾豐富架,有彩椒,番茄,蘆筍,香菇,同埋煙肉,意粉呢都煮得唔錯,口感適中,但醬汁嘅濃味就唔係好夠啦,唔係好夠蕃茄醬汁味黑松露薯條,呢個薯條就炸得幾香脆可口,薯條上面有些少黑松露鹽同埋配左個黑松露沙拉醬,不過整體嘅黑松露醬就唔係好夠啦,$88都比較貴最後上埋個蜜桃班戟,上面淋左士多啤梨醬,配上一個凍冰冰嘅雲呢拿雪糕,醬汁同埋雪糕配上軟綿綿嘅班戟都幾夾既,不過個水蜜桃好似係罐頭果隻,同埋配上嘅士多啤梨同藍莓都比較酸呢..係平日嘅下午茶時間來呢度都應該比較平靜,同朋友喺度食下野傾吓偈都幾好架兩個人食咗$290,下午茶來講咁食都比較貴架
兩個人食咗$290,下午茶來講咁食都比較貴架
蘆筍煙肉番茄意大利粉