2022-04-24 293 views
是日星期日夜晚,諗住出返去市區先食飯,但係同行友人又話係西貢食埋先走。行左好多間友人簡左洪記,跟住我睇openrice見到洪記咁多負評,都抱住試伏心態去食。友人叫左優惠二人餐,餐牌上寫488簡4個餸:龍蝦伊麵、豉油炒蝦、蒜蓉粉絲扇貝同埋加左100蚊既沙巴龍躉,仲送青菜。等既時間係比較耐既,預左,亦都唔心急,因為間餐廳都差唔多滿座,都有心理準備。大約等左20-30分鐘,個龍蝦伊麵就上咗啦。龍蝦幾大舊,新鮮彈牙,好入味,可惜麵底比較散,好難夾,不過總體係好食。豉油炒蝦幾香,但係啲蝦唔係好新鮮,有隻仲係霉,一般般啦沙巴龍躉,入口係鮮既,都多肉食,但係可能蒸得比較耐有啲鞋口。扇貝比較細隻,但係鮮味十足總共俾左678蚊,價錢同質素都成正比例,如有下次都會再食

豉油炒蝦幾香,但係啲蝦唔係好新鮮,有隻仲係霉,一般般啦

扇貝比較細隻,但係鮮味十足

總共俾左678蚊,價錢同質素都成正比例,如有下次都會再食
  • 龍蝦伊麵