2023-06-21
今日放工去咗銅鑼灣開餐,揀咗去呢間人氣Cafe,chill 吓放鬆吓。是日餐湯$38今日係南瓜湯,南瓜蓉打得幼滑,口味清淡,餐湯配兩塊酸種麵包,用嚟沾湯食,不錯。燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁$128好清新嘅一個沙律,有我鍾意嘅無花果,檸檬味好清爽,虎蝦同帶子燒得幾香,蝦肉爽口鮮味。手打安格斯牛肉漢堡配薯條$138 個包烘得充滿牛油香,口感鬆軟,牛肉非常厚身,好Juicy,好香牛肉味,配埋香脆煙肉,芝士,夠晒邪惡,但係有生菜同埋蕃茄中和返,不會感覺油膩。粗身,薯條新鮮香脆,幾有薯仔味。傳統卡邦尼煙豬腩意粉$138傳統嘅口味,蛋黃好香,醬汁好creamy , 加上煙豬腩嘅咸香,個意粉又夠彈牙,好味。Uji Matcha latte (Hot)$50有靚靚拉花,宇治綠茶甘香,少少回甘,奶比例比較少,感覺較輕盈。85% Chocolate (Hot) $50呢款黑朱古力好香濃,少少甘,多泡,泡沫好細密,甜度屬B B級。
是日餐湯$38
燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁$128