終於黎到潮聖啦自從oddiefoodies 出左新口味既香港雞蛋仔 同埋出左配雪糕既雞蛋仔之後 加上好多餐廳都有加到waffles配雪糕落去menu到之後香港漸漸出左唔少賣雞蛋仔既專門店 或者自家小店 而且款式仲愈來愈多😍除左之前試過街頭既朱古力雞蛋仔外 仲試過太安樓既芝士味雞蛋仔❤️今次終於黎試下modos既雞蛋仔事前有問過住開modos隔離既朋友 佢地都係話橙味朱古力唔錯好難忘 但我唔太好朱古力 見到佢有茶既產品當然一定要試下💕伯爵茶近排係香港好hit 因為佢有一陣獨特既茶香味係所有紅綠黑茶都唔會有同樣既氣味☕️超羣都有用伯爵茶做主題出左伯爵茶系列既芝士蛋糕 大福同蛋撻! 所以一於就試下modos😍要等7個號碼 但可能因為前排既客人都叫新開既金莎格仔餅 宇治抹茶格仔餅等等 所以我叫既earl grey egg puff好快有 假期既緣故銅鑼灣都比較多人😋一拎上手係暖身既 拎一粒出黎發現內餡都係茶葉既感覺 有啲實淨一入口咬會好實在 無想像中咁硬反而軟軟地伯爵茶味都重 而且唔會好似朱古力咁甜 岩既茶控既朋友!而且成底雞蛋仔都好大☺️食完真係可以當一餐或者支持到一日 而且好滿足
終於黎到潮聖啦

今次終於黎試下modos既雞蛋仔

一入口咬會好實在 無想像中咁硬反而軟軟地
伯爵茶味都重 而且唔會好似朱古力咁甜 岩既茶控既朋友!
2017-01-02
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea