2018-03-21
中午煩惱食咩好,行行下就諗起食過mr.right嘅意粉都唔錯,所以就蒲左入去睇完menu,決定試試牛扒配薯菜,而lunch set係包括沙律,餐湯同飲品。沙律用嘅醬係柚子蜂蜜,意想不到都幾清新。而湯係蘭度豆湯,飲落好似中湯咁個人不是太喜歡到主菜,牛扒肉質ok啦,唔會特別好食或難食,但用左過多牛油煎,一開始食時會好香,但食到後期太漏,食唔落。而最失望嘅係薯菜嘅菜係西蘭花紅蘿蔔同粟米粒係我心目中係好cheap嘅餐廳或連鎖式快餐店先會用,雖然有well seasoned ,但都真係唔係咁想食。。同埋佢牛扒set收嘅價位我覺得可以俾更好嘅,就算係牛扒配薯條我都覺得ok吖,無須要用依d配菜。總結,環境舒服,位同位之間都好空曠。但今次食物質素差左d,會再黎,但會食返意粉set。