2023-10-17 426 views
每次黎牛極食都好忙。從電子餐單order後, 要即刻準備沙律菜,餐具,醬汁,湯,飯。set好個陣再迎接我塊石版牛到來叫左180g的亂切牛,可以食到牛嘅唔同部位, 會有牛肩排,肉眼,西冷同牛柳,適合我呢啲每款牛都想試下, 又心大心細唔知要邊款好由於亂切牛已經切成小塊, 會比平時更易熟。唔想overcook就要自己好好控制火喉或者暫時將牛放在碗仔, 食之前再加熱呢度個湯做得非常出色, 有別於其他石燒牛店提供嘅味噌湯。 充滿牛肉味既蕃茄濃湯配上紅,白蘿蔔及牛腩, 足料又好飲。 單單係呢個湯都足以令我encore呢間店整體環境乾淨整潔,油煙味都無乜。

整體環境乾淨整潔,油煙味都無乜。

• 亂切牛