2023-08-22
我早2日同朋友一齊去左間位於銅鑼灣鵝頸橋附近嘅打邊爐自助餐廳。朋友介紹呢間餐廳有好多款式火鍋配料可以揀😎今日就同朋友一齊去試吓。一入去就見到個餐廳好熱鬧,好多人,估唔到星期四都咁多人😮呢間餐廳嘅特色係一人一鍋,有十款唔同嘅湯底可以揀。我揀咗番茄湯底,佢哋用QR code落單,除咗有打邊爐火鍋嘅配料之外,仲有好多其他嘅食物可以揀,包括刺身、一品料理、燒物、壽司、天婦羅,仲有自家冷泡茶同汽水啤酒㖭!我哋揀咗B餐,牛類包括:澳洲牛肩胛、美國肥牛同埋牛脷,而且好味到我們叫左好多份,生蠔同埋沙白也非常推薦。刺身既新鮮度也讓人印象深刻,真的很好吃🥳🥳🥳牛之鍋嘅甜品真係有好多選擇!例如:佢哋有芒果布甸、楊枝甘露、芒果綿綿冰同榴槤芭菲等等,一聽都令人流口水。食完呢到甜點之後,真係好滿足😊😊而且喺同一間餐廳,可以一次過食到火鍋同日式料理,真係一個好開心嘅用餐體驗! 💓💓💓