2023-07-14
今日工作都比較忙,收工都成七點仲未食飯,返到屋企嗰頭都已經八點鐘,可能天氣熱所以個胃都好似飽飽滯滯咁,我哋兩個都食唔得太多,諗住買外賣返去食算。正當睇緊食邊間個陣,另一半好開心同我講佢見到有個明星食緊野,咁我哋梗係八卦走去望啦,一睇原來係近期知名度高嘅大台演員徐浩,佢係一間串燒店前面一路食緊嘢,一路接受訪問非常貼地。除此之外都發覺好多人食緊呢一間嘅串燒,咁我哋諗都唔諗就要試下啦,話晒都有明星幫襯,水準一定有返咁上下。另一半睇緊訪問期間,我就走去嗌嘢食,由於座位有限而且天氣熱,所以外賣就算。咁見到佢個餐牌有好多選擇 ,大約都有成四十款食品而且價錢唔貴 ,性價比相當高。不過,吸引我嘅注意就係佢既招牌炸大腸~~~ 啊!!! 選擇困難症又出現啦,花多眼亂下,最後揀揀下都叫咗成十串真係大滿足。喺中途見到有好多食客都必定點炸大腸,咁我當然唔執輸都點左兩串。喺等緊嘅過程都留意徐浩訪問,又真係幾有型、幾有男人味...... 等咗大約15分鐘終於搞掂啦~ 搞掂啦~,所有食物都已經處理及包妥好,我哋只好告別徐浩,搭的士返去食餐好嘅。返到家第一時間餵寶貝食飯後就到我哋開餐啦。一打開個盒寶貝已經望過嚟,梗係啦
另一半睇緊訪問期間,我就走去嗌嘢食,由於座位有限而且天氣熱,所以外賣就算。咁見到佢個餐牌有好多選擇 ,大約都有成四十款食品而且價錢唔貴 ,性價比相當高。不過,吸引我嘅注意就係佢既招牌炸大腸~~~ 啊!!! 選擇困難症又出現啦,花多眼亂下,最後揀揀下都叫咗成十串真係大滿足。喺中途見到有好多食客都必定點炸大腸 ,咁我當然唔執輸都點左兩串 。喺等緊嘅過程都留意徐浩訪問,又真係幾有型、幾有男人味...... 等咗大約15分鐘終於搞掂啦~ 搞掂啦~,所有食物都已經處理及包妥好,我哋只好告別徐浩,搭的士返去食餐好嘅。
返到家第一時間餵寶貝食飯後就到我哋開餐啦。一打開個盒寶貝已經望過嚟 ,梗係啦香噴噴嘅串燒,加上香濃嘅沙爹醬成件事就好完美。不過,我哋當然第一時間當然食即叫即炸嘅炸大腸先啦
其後,二話不說就即時開罐冰凍嘅啤酒慢慢享受其他嘅串燒。首先墨魚丸有三粒
整體上所有串燒都保持高水準,最重要配合埋自製嘅沙嗲醬,味道又高咗幾個層次。我哋兩個嘆住啤酒慢慢食,真係最佳享受,人生嘅小確幸可以好簡單。呢餐飯$200蚊都唔駛,性價比高之餘加上徐浩都有食,咁當然極度推介啦。