2023-06-28
好耐冇食串燒!是日就揀咗佐敦呢間好有型嘅cafe x 居酒屋試試佢😍首先要讚嘅係店鋪地理位置一流 離佐敦地鐵站只有2-3分鐘腳程第二要讚嘅就係店面走黑色型格風😎而入面都同樣由內型到外 既有型格bar枱 又有文青風木系櫈 cool下又得 斯文又得 而呢度亦唔止有串燒食 午市仲有提供西日fusion料理今次個胃未有quota試盡 留待下次encore~Mizu串燒omakase套餐($288)包括:2道前菜、5串串燒、主食以及一杯飲品串燒分別係秘製雞肉棒棒、一骨手羽先、新鮮白鱔、安格斯牛小排以及日本青椒仔首推秘製雞肉棒棒😍 醬汁調味一流 沾上生雞蛋一同食用 簡直完美💯二推新鮮白鱔 外皮煎得香脆 燒過嘅白鱔去除了腥味 平時少食魚嘅我都覺得好食😋主食係燒明太子飯團(跟茶漬湯)職員介紹有三種食法:就咁食、沾生雞蛋食、放入湯食生雞蛋係剛才用嚟食秘製雞肉棒棒嘅 估唔到又可以用嚟伴飯團🍙身為蛋控嘅我就最鐘意沾生雞蛋食🥚而放入茶漬湯食亦有另一番風味 清淡得嚟又舒服杏仁咖啡(跟餐+$0)咖啡有淡淡杏仁香 口感亦更順滑 味道更上一層樓日式豆腐燒($38)細細聲 我一早睇中咗呢度嘅豆腐燒!我朋友聽到都笑一聲點
第二要讚嘅就係店面走黑色型格風😎而入面都同樣由內型到外
今次個胃未有quota試盡 留待下次encore~ Mizu串燒omakase套餐($288)
包括:2道前菜、5串串燒、主食以及一杯飲品 串燒分別係秘製雞肉棒棒、一骨手羽先、新鮮白鱔、
安格斯牛小排以及日本青椒仔
二推新鮮白鱔 外皮煎得香脆 燒過嘅白鱔去除了腥味
平時少食魚嘅我都覺得好食😋
職員介紹有三種食法:就咁食、沾生雞蛋食、放入湯食
生雞蛋係剛才用嚟食秘製雞肉棒棒嘅 估唔到又可以用嚟伴飯團🍙 身為蛋控嘅我就最鐘意沾生雞蛋食🥚
而放入茶漬湯食亦有另一番風味 清淡得嚟又舒服
杏仁咖啡(跟餐+$0)
咖啡有淡淡杏仁香 口感亦更順滑 味道更上一層樓
細細聲 我一早睇中咗呢度嘅豆腐燒!我朋友聽到都笑一聲