2024-12-06
🍽 憶食尚臘味煲仔飯📍佐敦文匯街22-24號地下2-4號舖地理位置超級方便,啱啱過完關,喺🚄西九高鐵站行過來10分鐘都唔使,高級裝修✨,好適合傾生意或者屋企人聚餐👍🏻,二樓好似高級西餐廳咁,原來食煲仔飯都可以咁嘆😌瑤柱蝦米雜菜煲🥬暖粒粒雜菜煲,材料好新鮮,一上枱已經聞到好香嗰陣瑤柱味😍菜類多,而且唔苦澀黑松露雞煲🐥呢個真係驚喜之選,黑松露份量勁足,一開蓋仲聽到滾油聲😯雞肉同黑松露基本上完美配搭,連本身唔中意食黑松露嘅屋企人都食到停唔到💕雞肉又彈牙脆皮,食完之後更加期待招牌煲仔飯究竟有幾正😝廣式臘味煲仔飯上餸嘅哥哥真係好nice🙊幫手開蓋同撈勻起焦,可以選擇一次過起埋或者食完大部分先起,仲問我地想唔想拍片📷✨教我哋拍邊幾個shot🤣講返嘢食,高質煲仔飯真係名不虛傳,幾款臘味都好肥美,每啖落去啲油脂慢慢滲出來,夾埋脆焦飯😋口感絕對夠爽呢餐真係好食到食完返唔到轉頭🤤下次食煲仔飯我一定再揀呢度
📍佐敦文匯街22-24號地下2-4號舖
瑤柱蝦米雜菜煲🥬