2022-09-09 42 views
某個星期日黎左佐敦呢間新開冇耐嘅cafe食個靚brunch😆 外面門口係寶藍色設計🔷入面係灰黑tone為主,走簡約輕工業風~ 座位唔算多,但位置唔會好逼,果日都唔多人,坐得好舒服😜✨Avocado Toast w/ Eggs $88sourdough夠煙韌,滿滿嘅蛋沙律配上加咗啲檸檬汁嘅牛油果蓉,酸酸地非常開胃😋!一啲都唔覺得膩,但食完之後又啱啱好夠飽,側邊嘅沙律菜都好新鮮🥗~✨Homemade Ice-Cream (single scrop) $40自家製雪糕味道真係好有驚喜,愛上了🤩 雲呢嗱味超濃,而且口感勁滑,奶味好重🥰 雪糕個杯同個盤都係好冰,令到球雪糕冇咁易溶👍🏻 食得出係十分用心嘅製作!✨Matcha Latte $48茶味同奶味好balance,用左小山園若竹抹茶粉🍵,茶味同奶味都同樣好濃郁😙 甜度好適中,係一杯好高質嘅matcha latte😍

✨Avocado Toast w/ Eggs $88

✨Matcha Latte $48