2023-01-14
2023-01-13有驚喜台式餐廳🥰朋友帶咗我去何文田食好嘢😉去咗間叫你好!茶飯台式餐廳🇹🇼主打食台式菜式及台式飲品😋餐廳裝修有壁畫走年輕風格👶店員安排坐四人卡位坐得好闊落🥳香酥雞扒蛋炒飯,75蚊碟💰雞扒成塊面咁大塊,炸得好香口同酥脆,肉質方面好嫰滑多汁,炒飯粒粒分明,每啖都食到雞蛋嘅香味,抵食夠大份😉塔香鹽酥綜合拼盤,88蚊份💰拼盤好豐富,有十分彈牙嘅花枝丸,炸得好酥脆嘅一口鹽酥雞,配上蒜頭嘅惹味烤台灣腸,仲有甜不辣及香甜嘅番薯條,份量夠料唔會樣樣得一嚿半件咁寒酸🤗經典三杯雞,82蚊煲💰三杯雞上枱熱辣辣,香噴噴,表面有香蔥,紅蒽頭,薑等作調味,雞肉肉質好嫰,味道微微辣,精華係汁撈埋飯食一流😋府城手工炸蝦卷,48蚊份💰蝦卷炸得好香口,咬開餡料有大量嘅蝦肉,加上蝦卷表面嘅芝麻更有層次😋法芙娜朱古力珍珠鮮奶,36蚊杯💰朱古力鮮奶都好濃味,飲落同鮮奶好夾,依杯都幾好飲🤗髒髒朱古力珍珠奶茶,38蚊杯💰髒髒朱古力賣相好震撼,漏到成杯都係奶蓋,奶蓋好夠鹹香味,朱古力都好濃郁,珍珠夠哂煙韌好有嚼勁,必飲推介🍫💯整體環境夠哂光猛坐得舒服☺️服務好有禮貌,貼心用碟仔盛住杯嘢飲,唔會流到周圍都髒髒🍫🍫食物味
有驚喜台式餐廳🥰
塔香鹽酥綜合拼盤,88蚊份💰
經典三杯雞,82蚊煲💰
府城手工炸蝦卷,48蚊份💰
法芙娜朱古力珍珠鮮奶,36蚊杯💰
朱古力鮮奶都好濃味,飲落同鮮奶好夾,依杯都幾好飲🤗
髒髒朱古力珍珠奶茶,38蚊杯💰
整體環境夠哂光猛坐得舒服☺️
服務好有禮貌,貼心用碟仔盛住杯嘢飲,唔會流到周圍都髒髒🍫🍫
食物味道幾好,份量足料,價錢親民,會再幫襯 @hiyachafan_hk 試吓其他菜式☺️
#你好茶飯
#香酥雞扒蛋炒飯
#塔香鹽酥綜合拼盤
#經典三杯雞
#府城手工炸蝦卷
#法芙娜朱古力珍珠鮮奶
#髒髒朱古力珍珠奶茶
#852food #852blogger #hkinfluencer #hkfoodie #hkfood
#hkblogger #hkigfood #hkfoodblog #台式料理#新式創意台灣料理#何文田美食