2009-01-29 14 views
http://hk.myblog.yahoo.com/goodboy_philip/article?mid=32135年廿九同小S子黎呢間0係銅鑼灣既 "穴", 之前試過一次, 味道幾好既! 至於今次點呢? 好唔好食? 又睇落去?地址 : 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場5樓龍蝦沙津: 飛魚子混龍蝦碎幾有咬口又醒胃, 建議師傅混沙津時落 d wasabi, 少少辛辣味道會更好! TORO 薄脆: 人氣 number 1 之選, 上次食過幾鍾意, 拖羅碎好嫩滑亦唔太油, 一口咬下, 上軟下脆口感特別 (係呀! 口感呀! haha...), 食完一整塊我會以 "可愛" 黎形容呢個 TORO 薄脆! 牛肉火鍋: 天氣涷叫個鍋, 小S子 good choice! 個火鍋同生蛋分開上, 夠細心! 因為唔係人人食蛋呢! 牛肉生生地上, 我 pick 左塊最生既食, 薄薄地肉質夠嫩, 係差 d 牛肉味; 小S子 pick 一塊半生熟食, 整體都滿意! d 湯熱熱地, 好快 d 牛肉都熟哂, 今次試食一塊全熟, 都好嫩, d 肉一 d 都唔老, 水準唔錯! 西京銀鱈魚: 日本熟魚中最愛銀

地址 : 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場5樓

西京銀鱈魚: 日本熟魚中最愛銀鱈魚, 又滑又甜又唔腥, 呢間"穴"同最近食銀鱈魚既"惠比壽"相比, "惠比壽"比較滑同厚一d亦好味 d!

提子乳果: 似乎冰多一點...小S子飲剩就知道味道唔得喇! 上次0係"穴"食過士多啤梨雪芭, 味道亦好一般...。

環境: 3.5 (環境暗黑, 一出lift前面有個中通屏風同小石路,簡約佈置。)
衛生: 3.5 (餐具排列整齊, 上枱食物整潔。)
服務: 3 (預先 book 位, 睇戲遲左我打電話 confirm, 肯留位, 望銅鑼灣街境位也不錯。)
設計: 3.5 (Menu 圖片文字清淅。)
味道: 3.5 (我地既幾味菜都好味, 至於甜品似乎有改進空間!)
價錢: 3 (埋單三百多, 銅鑼灣價錢 ok。)

最終評分: 3.5 整體幾好, 聽聞"穴"既七彩角切魚生飯更係指定必叫, 下次試下。
TORO 薄脆
龍蝦沙津
牛肉火鍋
西京銀鱈魚
$170 (Dinner)
TORO 薄脆
牛肉火鍋