2023-09-24
鍾意打邊爐嘅我哋, 開心放假 又黎個慢活晚飯 -打邊邊喇~開心心 除咗啱口味, 可以多元化嘅同時份量恰好~ 湯底我哋揀咗雞煲~ \(*3*)/ \(^0^)v其實佢好鐘意食雞煲, 但因為我好怕辣 幾乎少少剌都食唔到, 所以佢因為就我 好少機會有得食~ 老闆親切真摯 話可以同我地較到最小辣, 所以 我地就食雞煲底喇~ 雞件唔肥膩 香口入味, 個調味啱啱好 唔會過咸過濃~ 我哋個雞煲加咗砂爆魚肚, 嗯, 平時驚魚肚油膩 patpat口感嘅我絕少會食, 今次寶寶呢個魚肚 望落質感好好 煲雞煲又香 XD 所以我就忍唔住試下, 一試 就一舊接一舊了, 幾乎都係我食曬… q 彈入味 唔膩 無腥味, 我鐘意啊! 我下次都會再食! G 日本黑豚肉 唔錯嘅 唔肥無羶味ok r;反而估吾到 我地叫咗個羊肉幾 outstanding, 無擔嘅羶味之餘 食落爽口~ (oops 我掛住食, 忘了影熟咗嘅樣)澳洲 M9 和牛我哋嘅日味有啲吾同, 佢鐘意食呢個 香林啲; 而我就鐘意手切牛多啲, 味濃吾肥 有口感~ 手切新鮮牛肉手打鮮牛丸丸類都係店家自製~ 牛丸帶着淡淡陳皮香~ 韭菜餃店家自己包的, 濃香濃香 我地
鍾意打邊爐嘅我哋, 開心放假 又黎個慢活晚飯 -打邊邊喇~
開心心
除咗啱口味,
可以多元化嘅同時份量恰好~
湯底我哋揀咗雞煲~
\(*3*)/ \(^0^)v
雞件唔肥膩 香口入味, 個調味啱啱好 唔會過咸過濃~
我哋個雞煲加咗砂爆魚肚,
q 彈入味 唔膩 無腥味, 我鐘意啊!
我下次都會再食! G
日本黑豚肉
唔錯嘅 唔肥無羶味ok r;
反而估吾到
我地叫咗個羊肉幾 outstanding,
無擔嘅羶味之餘 食落爽口~
(oops 我掛住食, 忘了影熟咗嘅樣)
澳洲 M9 和牛
我哋嘅日味有啲吾同, 佢鐘意食呢個 香林啲;
而我就鐘意手切牛多啲, 味濃吾肥 有口感~
手切新鮮牛肉
手打鮮牛丸
丸類都係店家自製~
牛丸帶着淡淡陳皮香~
韭菜餃
店家自己包的, 濃香濃香 我地 2個都啱口味~
我哋仲食咗韓國薯仔麵, 好滿足嘅晚上呢~