2016-02-19 6053 views
食物質素, 我覺得比起中環店真係差一大截。是日我叫了一客火車頭粉, 只有2粒牛丸, 2片牛展, 2片生牛肉同少量牛柏業, 份量比以前感覺少了, 芽菜又冇乜。牛丸吃得出還有一點點雪藏味道, 牛展冇牛味又薄身, 牛柏業切得太細, 完全食唔出味道, 口感偏硬。總括而言, 全部配料冇乜味道, 沒甚麼鮮味可言, 而湯底亦是味精味道偏重, 沒有牛味。只有賣相沒有真材實精的一餐飯!雖然WEEKDAY在金鐘真係好難搵食, 但係我下次就唔會再來囉, D野食味道退步, 服務又差。

只有賣相沒有真材實精的一餐飯!

Other Info. : WEEKDAY 在金鐘食LUNCH, 唔係第一次幫襯呢間, 但佢地D待客之道真係愈來愈差。我大概11:50AM 入座 (已經唔算係PEAK HOUR), 叫咗SET LUNCH, 食左大概20分鐘左右, 有個侍應突然間塞張單來叫我埋單, 那個時候我碗粉都未食完, 餐茶又未上, 咁我就同佢講我杯野飲未來, 我唔埋單住。 隔左唔夠10分鐘, 另一個侍應又突然攞張單來叫我埋單, 那時我杯野都未飲完, 我明白中午時間係好繁忙, 但係都冇理由咁樣趕客吓話? 一係你就在我入座前講明用膳時間幾耐, 限時幾耐要人還枱囉。但餐廳冇指明用膳時間, 在客人都未食完野就連續兩次咁拎張單來夾硬要人埋單, 真係令人好反感。
2016-02-17
$70 (Lunch)