2007-08-15
今日係公司last day, director請食飯, 都知會係貴o野但冇問係邊度食, 最後來到了久仰大名的COVA.等待時間頗長, 侍應送來鮮橙汁, fresh; 重比個menu我地睇住先, 而且each item介紹, service算係唔錯la~一向都唔食開高檔o野, 所以唔可以作專業介紹, 但我重可以分出自己喜歡同唔喜歡d咩.麵包籃我閒到香噴噴但老細叫了芝士條說超好食, 又係真ga wor, 好香脆, 芝士味也適中, 唔會太膩.頭盤要了caesar salad with 牛油果&大蝦, 菜好新鮮, 麵包都尚算脆口, 但最好的還是牛油果&大蝦^^主菜要了肉, 經理說是肉眼扒, 要了medium, 肉汁豐富, 肉質好嫩, 一dd都唔鞋, 一切就分開了, 一大塊都食得哂, 雖然唔係成日食牛扒, 但我覺得依個唔錯, 同埋有我最愛的薯仔粒^^Dessert經理見我久久未能作出決定就給我作了一個介紹, 一聽就話好la, 真係COVA甜品是出色的, 有三層, 1st layer 係有nuts的moose, 凍凍的, 而且幼滑, 2nd layer 係有米通feel的巧克力脆脆, 超愛, 同事
Dessert經理見我久久未能作出決定就給我作了一個介紹, 一聽就話好la, 真係COVA甜品是出色的, 有三層, 1st layer 係有nuts的moose, 凍凍的, 而且幼滑, 2nd layer 係有米通feel的巧克力脆脆, 超愛, 同事都話好ar, 3rd layer係巧克力蛋糕, 味道唔濃, 都比巧克力脆脆蓋過了. 這裡的galeto都好滑ar, try了幾款, 以tiramisu最impressive, 也是另一個同事最後選了的, 但還是想吃cake ~~~
可能真係食得高檔o野少la, 但這個的確巳令我超滿足了