2018-01-15
板長壽司🍣今日又去觀塘行下outlet,行完舊區去下新區搵食。APM相當好行,除了購物還有各式各樣的美食。 好耐冇去板長吃壽司,今日要光顧一下,在APM UC層。先來一客和風海鮮沙律,份量非常足夠,賣相又好吸引。裏面的新鮮沙律菜、車厘茄、玉子粒、三文魚及八爪魚...等等,好豐富,配合惹味的胡麻醬汁,簡直係前菜嘅首選。煙三文魚米紙卷係我好鍾意嘅一種食物,除咗顏色配搭得好好,味道相當一流。米紙卷裏面除咗有豐富嘅煙三文魚還有芒果,兩種食物配合起來 對味蕾有一定嘅衝擊,和味。👍🏻龍蝦沙律軍艦 雖然我食唔到什麼龍蝦味,但整個食物放入口中依然相當美味。油甘魚腩壽司 油甘魚好肥美、好新鮮,放入嘴巴吃到魚的肥和鮮,有壽司醋飯的配合,好拍檔,一點也不肥膩,再來一件吧!火炙鰻魚壽司 鰻魚大大件,好好味呀!我好鍾意鰻魚皮的油糯感,好香。赤貝壽司就有赤貝的爽脆,就是吃這種感覺。我喜歡這兒的炸物,他們的出品永遠係保持水準,爽身不油膩。今次點了南瓜番薯天婦羅,南瓜好食,可惜番薯本身沒有什麼甜味。