2016-08-03 1278 views
俾多左錢事小, 無喇喇受氣就唔值。件事大約係咁,我指住餐牌, 指到明係邊個餐, 就問老闆:「1號牛柳 定 2號牛扒好食?」老闆:「牛柳就棯D, 牛扒就有咬口。」我指住個 1號餐話:「咁牛柳喇。」...好喇到埋單個時, 我地幾個人分開俾錢。老闆問:「你叫左咩呀?」我拎左錢:「牛柳」佢一睇我D錢就話:「唔夠喎, 邊個牛柳呀?」我指住個餐牌上嘅1號牛柳。老闆即刻大大聲話:「下! 落單個時唔係呢個『串燒』牛柳喎, 係另一個牛柳喎。」我忍住:「我指住 1號牛柳落單, 你自己睇住, 咁你都可以俾第個餐我?」老闆:「咁你食個時都知喇, D牛柳都無串埋俾你, 你見到佢無串就知落錯左喇, 你個時又唔出聲?」我:「你都幾神奇嫁喎, 自己落錯單, 仲賴個客?」「你期望個客會比你更熟個餐牌?」老闆:「你都食左喇, 你仲想點?」我都費事同個無賴曬時間,總之係呢度提提朋友, 歡迎廣傳
俾多左錢事小, 無喇喇受氣就唔值。

件事大約係咁,
老闆:「牛柳就棯D, 牛扒就有咬口。」
我指住個 1號餐話:「咁牛柳喇。」
好喇到埋單個時, 我地幾個人分開俾錢。
老闆問:「你叫左咩呀?」
我拎左錢:「牛柳」
佢一睇我D錢就話:「唔夠喎, 邊個牛柳呀?」
我指住個餐牌上嘅1號牛柳。
老闆:「你都食左喇, 你仲想點?」

我都費事同個無賴曬時間,
總之係呢度提提朋友, 歡迎廣傳
2016-07-31
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)