2021-09-26
如果冇朋友訂枱,基本上今晚都冇機會可以嚟呢度!要提早訂枱㗎,呢度唔係隨便walk in 都可以做到,最好早兩個星期訂枱,甚至再早啲,咁就萬無一失啦!同埋有好多好彩你都要為地圖嘅時候再定例如,豉汁炒蜆,酸菜魚,冰鎮咕嚕肉,總之你想食提早預訂就更加好!今日朋友生日,所以五個人都叫左幾個菜,唔係好多既,最主要叫咗酸菜魚,冰鎮咕嚕肉,椒鹽鮮油,豬油渣菜心,糯米飯,白汁豬肺湯,豉汁炒蜆!大部份我都好鍾意,只係有一個鴨,由於我唔食嘢鴨所以完全是都冇試過。我諗主要好多人都係會講酸菜魚幾好食,的而且確會幾開心嘅,只係啲魚肉片比較少,但係佢有粗嘅薯粉放咗喺酸辣魚湯下面吸收咗好多汁,所以整體感覺都好好。再嚟就係行汁豬肺湯,因為我唔知我裝但係朋友試咗之後耐冇飲過湯,而且味素少所以值得叫!反而豬油渣菜心唔想佢再就比較,冇得食到市中心個早餐後感覺。再黎係豉汁炒蜆,味道香濃,炒蜆嘅肉都好結實好新鮮
反而豬油渣菜心唔想佢再就比較,冇得食到市中心個早餐後感覺。
再黎係豉汁炒蜆,味道香濃,炒蜆嘅肉都好結實好新鮮