2021-11-22
尋日一家大細入康城玩,去左一間服務態度同食物質素都非常好嘅餐廳—Jade Leaf一入餐廳,因為已經差唔多爆場,我同老公因為6位就一人坐一張枱,之前聽到門口有人話可以6人一枱,我起身問左個後生女經理,我地都有用App,可唔可以轉枱,佢好爽快應承,仲帶我哋入去後面卡位等咗差唔多20分鐘我啲朋友終於到齊,因為有兩個小朋友,所以我哋都叫咗頗多嘅嘢食,當值員工好似有四個,全部都係後生仔女,但係佢哋冇因為全場爆曬而忽略咗我哋最入嗰張枱,只要我一聲唔該,就會即刻有人過嚟應我,因為有小朋友雜物都比較多,仲會定時清走枱面上食完嘅餐盤,真係值得一讚成餐飯都食得好舒服,見到佢哋相處得好融洽,個女仔經理仲請我對小朋友食糖,一見到糖本身扭緊計嘅妹妹即刻笑返我哋叫咗生牛肉粉,小食拼盤仲好似有個沙律咁上下,全部都好好食,牛肉非常之滑,小食拼盤每一樣有兩件,每人平均分少少亦都唔會太飽,不過如果有埋甜品會更好個女仔聽到講甜品,就話之後會有甜品,叫我哋下次再嚟,我話你哋態度咁好一定會今次真係一個好愉快嘅經歷,見到佢哋幾個走來走去,又要包外賣又要送餐點,真係辛苦晒走嘅時候,我同經理講辛苦晒,佢答我應該嘅,最緊要仲笑住送我
仲帶我哋入去後面卡位
走嘅時候,我同經理講辛苦晒,佢答我應該嘅,最緊要仲笑住送我哋出去話下次見,連我個仔都話姐姐下次見😂
真係一間好好服務嘅餐廳,依家好少有,行過真係可以試吓😂