2014-04-12 12008 views
之前細妹食過話唔錯,所以就約埋三五知己去試下,因為早幾日訂位,所以有88折,因為星期五晚,去到已經好多人等位,BOOK左檯都要等一陣先入得。如果大家想食記得提早訂檯,因為間野唔大,都好FULL下!呢度主要係日式食物,刺身選擇都算多,而且新鮮甜美,不過就切得比較細件。刺身有三文魚、吞拿魚、甜蝦、希靈魚、小貝柱、馬刀貝等等,樣樣都幾新鮮,推介馬刀貝,又爽又甜,好味!壽司選擇都唔少,而且質數幾好,推介小型版花之戀,朋友仔話軍艦都好味,芥末魷魚夠新鮮。呢度做得唔錯的熱食係炸物,睇下我地幾個食完一大盤仲可以encore就知道啦! 炸物推介芝士年糕,但最好留到最後先食,因為食完實在會好飽,但又軟又有流心芝士,好正嫁~另外,吉列蠔都好味,唔係超細粒,外脆內軟! 朋友推介蝦多士,都係encore之選,芝麻雞亦都值得一試,其他餃子同吉列蝦就比較普通。燒物亦做得幾好,我地都試左好多款,最好味係燒羊架、燒三文魚頭,仲有燒蒜芯,燒金菇肥牛卷都ok,至於燒雞同燒腸嗰d就可以唔食都得。其他必食推介: 蒜片牛柳粒、芝士焗青口:天婦羅不過不失,選擇唔算多,比較特別係有秋葵天婦羅,裡面釀左蝦膠,喜歡食秋葵的朋友可以一試
如果大家想食記得提早訂檯,因為間野唔大,都好FULL下!

推介馬刀貝,又爽又甜,好味!
刺身
壽司
炸物
芝麻雞亦
芝麻雞亦都值得一試,其他餃子同吉列蝦就比較普通。

燒金菇肥牛卷都ok,至於燒雞同燒腸嗰d就可以唔食都得。
串燒
燒金菇肥牛
燒三文魚頭
燒羊
其他必食推介: 蒜片牛柳粒、芝士焗青口:
牛柳粒
芝士焗青口
喜歡食秋葵的朋友可以一試!
天婦羅
其他食品仲有鍋物、蟹粥等等...不過呢d味道麻麻,可以唔食。

飲品同甜品選擇唔多,飲品有幾款汽水,但係冇檸水、奶茶之類的,熱飲只有柑桔蜜。
甜品更加不用期待,只有雀巢雪糕杯、朱古力雪條同埋迷你雪米磁。

Other Info. : 呢度食物質數幾好,希望佢地可以KEEP住落去! 不過坐位比較迫,同埋限時2個鐘,佢會提早提你LAST ORDER。 我地今晚訂檯係7:30但去到未入得,實際係7:40先入坐,但都要我地9:30就走....呢樣野覺得有D美中不足...
2014-04-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$205 (Dinner)
刺身
炸物