2024-07-10 75 views
最近銅鑼灣開咗好多新店,呢一間 Day&Night西餐廳值得推薦✨!我同朋友們叫咗三個餐: 全日早餐、雜菌燴飯同63°C溫泉蛋卡邦尼意粉。一個餐跟送一碗餐湯同一杯飲品,我哋落完order之後,店員好有禮貌問第三碗餐湯同嘢飲想宜家上定後上,我哋話先上三碗餐湯同兩杯嘢飲,隔可能1分鐘就即刻送上黎,好快手👍🏻👍🏻🥘雜菌燴飯味道唔錯,啲飯係熱且Q彈,隔離嘅芝士碎同飯撈埋一齊唔會衝突🍝然後到63°C溫泉蛋卡邦尼意粉,我嘅做法係撈咗成粒溫泉蛋先,半流質的蛋黃慢慢流淌,蛋白柔軟唔腥,每間西餐廳都有卡邦尼意粉,但呢間嘅醬汁剛剛好,唔會好似出面嘅西餐廳係意粉多過醬,整體味道十分不錯🍞🍅🍳最後到全日早餐,呢個係三個餐最令人驚歎。早餐匯集咗煙熏三文魚、烤番茄、炒蘑菇等等食材,同時配搭適當嘅碳水化合物麵包,營養均衡。🍽️店內裝修新淨,配合充足嘅冷氣同西方音樂,營造一種舒適雅緻嘅用餐氣氛,無論店員服務態度定係菜式表現都好好,再去銅鑼灣會再去食😋

🥘

🍝