2016-11-07 1646 views
昨日有同事生日,夜晚就同班同事出o黎食放題慶祝。今次我o地就book o左漁之部屋。點解揀呢間?其實book之前我都睇o左好多食評,見呢間有長腳蟹食,而壽星又係長腳蟹迷,於是我o地就決定book呢間試下。去到等o左一陣就入得,o黎到當然要點刺身先。呢度D刺身有好多選擇,除o左有三文魚、八爪魚、希靈魚、鮑片等等一般o既刺身之外,最特別o既有松葉蟹腳、玻璃蝦同牡丹蝦。蟹腳質素唔差,肉質鮮甜。另外一級帶子真係超正,又鮮甜又厚肉,唔似其他放題咁未解凍完有陣雪味同會「痴」住D冰。另外,呢度o既燒物都做得唔錯。成班同事一致讚好芝士焗蠔!出面有D放題係一早做好o左,攤到凍o左先送上o黎,呢度送上枱o個陣仲係熱辣辣o既,值得一讚。講返芝士焗蠔本身,蠔肉唔會太細隻,醬汁惹味開胃,推介推介!另外仲有河豚肉乾,非常香口,送酒一流。我o地幾個女仔就最鍾意食燒日本紫心蕃薯仔,細細粒,一啖就可以放入口,好甜好好食。最後當然要食甜品。呢度D甜品勁多款,有木糠布甸、日式焦糖燉蛋、北海道牛乳布甸、楊枝甘露等等,花多眼亂。由於大家都有選擇困難症,一於樣樣都點D試下,好食就再encore。D甜品賣相好精緻,木糠布甸同焦糖燉
昨日有同事生日,夜晚就同班同事出o黎食放題慶祝。

今次我o地就book o左漁之部屋。
點解揀呢間?

刺身
芝士焗蠔
燒物
最後當然要食甜品
甜品
呢度D甜品勁多款,有木糠布甸、日式焦糖燉蛋、北海道牛乳布甸、楊枝甘露等等,花多眼亂。由於大家都有選擇困難症,一於樣樣都點D試下,好食就再encore。D甜品賣相好精緻,木糠布甸同焦糖燉蛋就不過不失。牛乳布甸入口香滑,有好濃o既牛奶味。正!另外仲點o左「似水流年」,一上枱就聞到好香o既榴槤味,o岩晒鍾意食榴槤o既朋友。
2016-11-06
Type of Meal