2023-05-15
近海旁嘅「北角匯」感覺休閒,唔少餐廳都可以外望海景。朋友想食西餐咁啱見到 Pizza Express, 環境幾舒服,座位闊落,充滿異國風情。近門口接待處嘅女外籍店員service 唔錯下午茶時點選了這個特色小食套餐:無酒精啤酒及西西里烤茄子有啤酒嘅味道但冇酒精,感覺清爽醒神🌟👍🏻 茄子碎加上芝士片和茄蓉、紅椒同烤,可口美味。蘋果雞肉沙律沙律醬可以 on side ,自行調校,唔會過多。雞肉估唔到幾嫩滑,配合青蘋果條一流。仲有合桃、紅莓乾,沙律菜新鮮。蟹肉白酒汁扁意粉賣相係有點凌亂~不過味道唔錯。放了不少蟹肉,醬汁有點鹹香相信來自anchovy, 整體惹味,每條扁意粉都沾滿醬汁!蕃茄新豬肉薄餅新豬肉都係近幾年流行嘅素食,像真度極高,甚至乎比真實嘅免治豬肉更有肉味😃這款是傳統薄餅底款式,餅底較為薄身,香脆,但唔乾。放上新鮮蕃茄蓉,餡料和薄餅底比例啱啱,唔會好膩,相反有清新意式嘅口味,1人吃兩三塊也不覺滯。
近門口接待處嘅女外籍店員service 唔錯
無酒精啤酒及西西里烤茄子
沙律醬可以 on side ,自行調校,唔會過多。
雞肉估唔到幾嫩滑,配合青蘋果條一流。
仲有合桃、紅莓乾,沙律菜新鮮。