2023-01-29
2022-01-29假日放鬆休閑cafe🤗同女朋友去咗觀塘海濱散步🏖️附近有間西日式break cafe☕️餐廳裝潢係園林格讓人放鬆心情😳主打食日式嘅丼飯同手沖咖啡🤗六日假期配飲品有半價👍🏻店員安排我哋坐近窗口位置😊漁師丼,套餐158蚊💰漁師套餐有碗味噌湯同螺肉作前菜,主食丼飯食材勁豐富有蛋黃漬,日本櫻花蝦刺身,吻仔魚,香蔥辣吞拿魚蓉,三文魚子,飛魚籽非常份量好多,將全部食材拌飯食到有三文魚子同飛魚籽係口腔爆發嘅鮮甜味道,加上流心嘅蛋黃令丼飯口感更滑,吞拿魚蓉少少辣,好有誠意勁足料👍🏻😋鰻魚丼,套餐128蚊💰鰻魚丼都有碗味噌湯同螺肉作前菜,主食丼飯有兩塊淋上醬汁嘅大鰻魚肉,肉質好鮮嫩,丼飯有大量紫菜,另外有少少紅薑絲拌飯食幾好食😋冰瑤茶,跟餐半價17蚊💰淡淡香茶嘅香味,入口好冰凍清甜,飲完好舒暢☺️抹茶拿鐵,跟餐半價21蚊💰拉咗隻獅子頭嘅圖案,栩栩如生好神似,抹茶味道濃厚,每啖都勁濃郁🍵😀整體環境幾舒適,可以同朋友聚餐吹水👍🏻服務態度幾好店員好主動👍🏻食物味道幾好,夠哂足料,下午茶餐好抵食,會再幫襯 @break_co 嘆杯咖啡☕️😊☺️#break#漁師丼#鰻魚丼#冰瑤茶#抹茶拿鐵
假日放鬆休閑cafe🤗
店員安排我哋坐近窗口位置😊
漁師丼,套餐158蚊💰
鰻魚丼,套餐128蚊💰
冰瑤茶,跟餐半價17蚊💰
淡淡香茶嘅香味,入口好冰凍清甜,飲完好舒暢☺️
抹茶拿鐵,跟餐半價21蚊💰
整體環境幾舒適,可以同朋友聚餐吹水👍🏻
服務態度幾好店員好主動👍🏻
#break