2017-01-11 1292 views
平時經過海防道,就會看到一個凹位,看到有餐廳的水牌,幾次經過都想去試試。今晚就去試試,落到去看知原來係 Food court,有好多間食肆選擇,今次揀了這間。揀選了「鐵板和牛吉列蝦蛋包飯」$88落單時店員已說明要ORDER 這款需要等待15分鐘這個飯會跟麵豉湯,另外要飲品就要加$6,我有加。等了大概15分鐘就有得食!!不是鐵板,只是1個日式大盤,但看上去都算不錯!!和牛不算好熱,我已經係一見到佢就即取,而且呢款和牛漢堡扒比較鬆散,不夠實,而且牛味不算濃。蛋包飯方面,加左大阪燒汁、茄汁同芝麻醬係表面,味道甜甜的,我係幾喜歡,但蛋皮比較薄。吉列蝦方面,皮過厚,但蝦都算彈牙。總結:偏貴,質素只算普通,價錢調低會好D

揀選了「鐵板和牛吉列蝦蛋包飯」$88

落單時店員已說明要ORDER 這款需要等待15分鐘

這個飯會跟麵豉湯,另外要飲品就要加$6,我有加。
鐵板和牛吉列蝦蛋包飯
等了大概15分鐘就有得食!!

不是鐵板,只是1個日式大盤,但看上去都算不錯!!

吉列蝦方面,皮過厚,但蝦都算彈牙。
總結:偏貴,質素只算普通,價錢調低會好D
Other Info. : 個日式大盤既凹凸令飯粒卡住,進食時好唔方便!!
2017-01-10
$94 (Dinner)