2020-09-17
今日朋友想試下松藝館的lunch,原本都不抱太大期望,所以也洗有非常失望。個人認為以這個價錢,真係想試一次就夠。有其他更好的選擇。假日的關係都比較多人排隊,等左陣先被安排入座。如果想坐窗邊位,可以提早訂位個陣要求,wall in通常都唔得。假期的lunch set 係$398,包頭盤,湯,主菜及甜品。頭盤點了意大利風乾火腿,蜜瓜,松露蜜糖火腿偏咸,加埋蜜瓜會比較好,松露蜜糖就冇咩松露味,似普通蜜糖。湯就有牛肝菌濃湯,覺得都係偏咸,賣相係幾靚,松露味也是不出眾。主菜叫左澳洲m6和牛三文治,三文治與我相像有出入🤣不過三文治🥪有少少甜味,似加了蜜糖烘,包烘得幾脆口,幾喜歡👍🏻它的松露薯片也很脆口,但冇嘜松露味另一個主菜叫左全日早餐,份量都十足,可惜食物都偏咸,最後整左腸仔食5曬個人最喜歡甜品,每個餐都包了兩件小蛋糕,不會好甜,而且有少少nuts係蛋糕面,令到更有咬口。
頭盤點了意大利風乾火腿,蜜瓜,松露蜜糖