2016-04-28 673 views
次次食完米線先記得呢間野既存在之前已經想去食, 無奈話星期三休息,好彩上星期再行過已經無再休息,於是再去食過,睇個價錢好似貴左少少,但係其實係好食野,而且好健康~初時怕唔夠食,所以叫多左個煙三文魚蟹籽沙律,個沙律好RICH, 係因為佢仲加多左少少蛋沙律醬,加埋佢個麻醬同生菜,食到「索索」聲,仲有好多粟米粒、青瓜、紅蘿蔔絲同蕃茄仔~不過主菜就失色左少少,蕃茄蔬菜長通粉其實唔錯,不過個蕃茄汁略酸左少少,初初食都幾FRESH, 不過食到一半個汁就開始覺得太酸,要食其他野平衡返個。而D蔬菜粒切得太細粒,食左都唔係好覺眼,反而下面個茄醬豬扒糙米飯唔錯,個汁又唔係好酸,而糙米就係3色米黎既, 唔硬身好易入口,豬扒又夠淋,不過係配菜普通左D, 不過份量都幾多, 其實2個人食一個主菜都夠晒~~另外一定要試牛蒡茶,加左龍眼肉杞子,甜甜地飲落口好舒服。
次次食完米線先記得呢間野既存在
之前已經想去食, 無奈話星期三休息,
好彩上星期再行過已經無再休息,於是再去食過,
睇個價錢好似貴左少少,但係其實係好食野,而且好健康~
初時怕唔夠食,所以叫多左個煙三文魚蟹籽沙律,
仲有好多粟米粒、青瓜、紅蘿蔔絲同蕃茄仔~
煙三文魚蟹籽沙律
蕃茄蔬菜長通粉
蕃茄豬扒飯
另外一定要試牛蒡茶,加左龍眼肉杞子,甜甜地飲落口好舒服。
2016-04-27
$90 (Dinner)
煙三文魚蟹籽沙律