2021-04-08 140 views
放咗5日復活假後第一日返工超忙,放工後完全唔想煮,又想食得清淡,就想起屋企附近有間食剛開嘅咖啡店,有很多種沙律可以選擇。店鋪雖然不大,約有十張枱,最入邊有很多種咖啡粉供客人選擇買回家自己冲,一樣可以品嚐到米蘭的滋味。南瓜忌廉蟹肉湯,飲落很凸出南瓜的香甜加上啖啖的蟹肉,令到整碗湯更有層次感更好飲。我選擇了四款沙律菜套餐$68,加$58配煎三文魚,另加$25配了一件椰香朱古力蛋糕。沙律菜包括西蘭花紅莓沙律,清新爽口,燒粟米沙律,炭燒味濃粟米極甜,羽衣甘藍沙律菜,略加調味新鮮爽脆,番茄鷹嘴豆薯仔沙律,薯仔帶點爽而且很甜,四樣之中我至愛,全部食材新鮮簡單調味,食出食物真正的味道。朋友叫了碟全日早餐,有香草包、沙律、雞肉腸、煙肉片和黑松露炒滑蛋。香草麵包鬆軟香氣迫人,加上滑滑有蛋汁的黑松露滑蛋同食,好味到不得了。三文魚煎得軟滑不嚡口,配上秘制醬汁很突出魚的鮮味。三文魚煎得軟滑不嚡口,配上秘制醬汁很突出魚的鮮味。再加上一件極香滑的椰香朱古力蛋糕,簡直幸福。見隔離枱烤雞嘅賣相好吸引我哋都叫了一隻,雞皮薄到晶瑩通透,完全沒有脂肪。皮脆有肉汁,雖然已經飽咗八成但都食曬成只雞。再加上一件極香滑的椰香朱古力

三文魚煎得軟滑不嚡口,配上秘制醬汁很突出魚的鮮味。

再加上一件極香滑的椰香朱古力蛋糕,簡直幸福。

最後配上一杯極香玫瑰味的咖啡,真係別有一番風味。

2021-04-07
$150 (Dinner)