比呢間Cafe吸引係因為見到佢嘅Brunch Menu 好多元化💕Vegan Options 非常多好似設計得好有心思 特別係想一試佢個Pancake呢😋 試完食物雖然不錯但未有十分驚艷 價格定位比較進取 環境方面因為處於斜路半地下位置🗿採光麻麻哋 中間位置唔係好感受到天然陽光☀️ 有少少比IG相Fake左嘅感覺🌚 同埋外面嘅廟嘅香火飄到入嚟 硬件上不夠Chill係硬傷🌾⭐️ Marrakech 🇲🇦⭐️ Roasted Free Range Chicken 🍗材料由比較少食到嘅中東味道做出🥰 有Hummus Falafel🧆Halloumi 🧀同小米沙律🥗 以價錢黎講份量比較少 同埋食材食落去偏乾 尤其是Pita Bread 🥙同蕃茄青瓜一齊食先至無咁硬🍅最好食係橄欖🫒 加點價錢的烤雞反而不錯 🔥雞皮烤得好香脆 澳洲雞果然雞味比較濃郁 帶考過的香草味🌿⭐️ Sticky Date Almond Pancake 🥞好喜歡呢個Pancake🥰 同外面食到太多粉嘅質感不同 比較Raw 但係Chewy幾口感好天然🌿食到好濃郁嘅棗味 加上Maple Syrup同椰子碎 係好自然溫和既甜 🥥 面頭嘅橙花
Marrakech
Roasted Free Range Chicken

⭐️ Marrakech 🇲🇦

Sticky Date Almond Pancake

好喜歡呢個Pancake🥰 同外面食到太多粉嘅質感不同 比較Raw 但係Chewy幾口感好天然🌿食到好濃郁嘅棗味 加上Maple Syrup同椰子碎 係好自然溫和既甜 🥥 面頭嘅橙花Cream 帶花香及清新的感覺🌼 有點夏天與秋天的混合🍁
Berry Bliss

⭐️ Berry Bliss 🫐
香蕉藍莓同燕麥奶Blend在一起的Smoothie🍼感覺幾Raw好天然 不另加糖甜味主要來自香蕉🍌 健康但價位偏高

Marrakech
Roasted Free Range Chicken