2022-10-24
今次星期六黎到大坑,漫無目的咁周圍搵嘢食,見到手好多唔同類型文青既cafe ,我要做個偽文青,行入d小區,感覺有小小去左日本同台灣小區咁,係香港依d咁_大壓力咁_多大廈,見到d 咁既地方又真係幾舒服幾chill.是但簡左依間:Muse 叫左個「明太子忌廉意粉 $148」去到見到枱枱都一碟😅所以叫埋一份,味道都唔錯,有種卡邦尼feel,呢啲組合唔會差得去邊。另外叫個左honey comb x cheese cake set $105 ,杯焦糖都脆 芝士蛋糕就正正常常咁,唔係好夠滑。出面個環境又真係幾正既,夠chill,可能佢分上下兩層,唔夠人手,清潔方面d 枱都未抹,嘢都未執😅😅最搞笑係,一開始個明太子忌廉意粉,佢拎咗個外賣膠盒裝俾主人,話洗唔切碟,果下我有小小無言,心諗黎得依d cafe 食野係為左打卡扮下偽文青咁,俾個外賣兜我裝,我不如返屋企樓下買個$48 呀活焗豬扒飯,$148 食個膠兜裝住意粉🙄🙄不過我當下就好友善咁同個職員講「我唔介意等㗎,你用返依一份,等啲碟洗好先再俾我啦」,咁之後都係用返隻碟俾主人既。主人唔排除有客人真係會唔介意用外賣膠盒裝,不過主人就覺得身為cafe 問都
漫無目的咁周圍搵嘢食,
見到手好多唔同類型文青既cafe ,
我要做個偽文青,行入d小區,
感覺有小小去左日本同台灣小區咁,
係香港依d咁_大壓力咁_多大廈,
見到d 咁既地方又真係幾舒服幾chill.
是但簡左依間:Muse
叫左個「明太子忌廉意粉 $148」
出面個環境又真係幾正既,夠chill,
主人唔排除有客人真係會唔介意用外賣膠盒裝,不過主人就覺得身為cafe 問都唔問就咁裝俾客,正常客人都會有d失望,好似唔係咁好囉。
5🐷滿分
食物:🐷🐷🐷🐷