2018-10-02 258 views
爆火山丼HKD168 爆丼丼🏠荃灣河背街74號地舖。嚟到一間專係賣丼嘅舖頭 唔通唔食丼。充滿著三文魚子嘅丼 成日都會喺tvb十點半嗰啲日本旅行節目出現。又唔少人都唔太鍾意三文魚子 覺得魚油味實在太大 不過我就對佢幾有好感嘅 就好似榴槤咁 喜好嘅程度可以好極端。除咗三文魚子之外 其實仲包含咗三文魚 吞拿魚 同埋帶子。當然魚生嘅數目就一定冇三文魚子咁多 不過個數量依然係 好難就咁bug落去食 所以侍應都會比多隻碗我將飯同魚生分開食😂😂。 除咗佢哋另外一款充滿海膽嘅四重爆丼 我諗呢碗就係佢哋另一款招牌丼 講真嗰句 魚生嘅份量就一定冇廣告相影得咁多 或者可以形容係少好多 不過都可以一啖飯一啖魚生嘅。另外一點就係 啲飯係微溫嘅狀態 第一次食唔係凍嘅魚生😂😂。 不過要讚嘅就係份量都算幾大 食丼嘅飽肚之選安格斯牛肉鵝肝丼HKD118。通常食丼都係用魚生做主角 一講起牛丼大部分人都會諗起吉野家 高級少少嘅牛丼你哋又食過未?。同圖片一樣 牛肉嘅分量非常豐富 而鵝肝就係有一件喺中間。汁燒牛肉醬汁偏甜 有少少洋蔥味?醬汁味道係唔差嘅 肉質嘅處理手法可以再做得好啲。鵝肝無騷味 表面有少少燶 用筷子分開佢嘅時候
爆火山丼HKD168 爆丼丼🏠荃灣河背街74號地舖
。嚟到一間專係賣丼嘅舖頭 唔通唔食丼
。除咗三文魚子之外 其實仲包含咗三文魚 吞拿魚 同埋帶子
。另外一點就係 啲飯係微溫嘅狀態 第一次食唔係凍嘅魚生😂😂
。 不過要讚嘅就係份量都算幾大 食丼嘅飽肚之選
安格斯牛肉鵝肝丼HKD118
。同圖片一樣 牛肉嘅分量非常豐富 而鵝肝就係有一件喺中間
。鵝肝無騷味 表面有少少燶 用筷子分開佢嘅時候 充滿獨特香味嘅油脂已經偷偷地竄出嚟 口感幾creamy 雖然咁食法好似好cheap咁 但用嚟撈飯真係一流
。個人有種癖好就係將一啲好似好高級嘅食材再用一種好低級嘅食法 雖然好似浪費咗件寶物咁 但咁樣先係最簡簡單單去感受嗰樣食材嘅味道 eg黑松露炒蛋 魚子醬瑪莉餅
爆丼丼🏠荃灣河背街74號地舖