2018-02-17 927 views
男友生日問佢想食咩,佢竟然話想帶我試佢給予高度評價既一間餐廳(比生日主角請食飯都係第一次), Taboo位於灣仔,餐廳有兩層,鍾意靜少少既我地就上左二樓坐sofa seat前菜方面,男友點左磨菇湯,好cream好香濃自己就點左tuna salad,意外足料又好食,酸酸地又多汁main course自己點左rib eye, 牛肉雖然算不上很高級,但煮得夠淋,淋上秘製醬汁更香濃,薯角夠熱夠香脆男友點左crab stuffed salmon,原本以為係普通fish fillet,點知意外驚喜。三文魚肉卷住蟹肉,面層再淋上特製醬汁,底層有creamy 薯蓉,伴碟仲有摯愛既asparagus 有圖有真相,呢道菜不但味道好,仲睇得出廚師好有心思設計甜品係甜中帶酸既紅莓樂蛋糕,份量恰到好處飲埋hot milk tea,吃貨表示大滿足埋單二人共$260,性價比十分高,個人十分推薦!

前菜方面,男友點左磨菇湯,好cream好香濃

有圖有真相,呢道菜不但味道好,仲睇得出廚師好有心思設計

甜品係甜中帶酸既紅莓樂蛋糕,份量恰到好處

飲埋hot milk tea,吃貨表示大滿足

埋單二人共$260,性價比十分高,個人十分推薦!