2024-03-01
小編係元宵佳節,揀咗間靚餐廳一齊慶祝❤️雖然係間小店,但係呢間餐廳嘅裝潢都好特別,係依梵高畫作做主題,所以都有浪漫氣氛㗎❤️❤️🍟煙肉芝士薯條薯條份量好多,配上拉絲芝士同埋香脆煙肉,每啖薯條都充滿着煙肉嘅鹹香,再用芝士🧀包住薯條,真係食唔停口!一人餐🫕是日餐湯南瓜湯南瓜湯每啖都係南瓜蓉嘅香甜味道,有淡淡的忌廉味。簡簡單單又夠開胃。🧆小食拼盤小食拼盤有雞皮餃子、炸雞塊、炸魷魚🦑同炸蠔🦪,分量就一至兩件。每樣炸物嘅粉漿都有調味,香脆美味!🐥慢煮霹靂香辣春雞呢個香辣春雞好有驚喜!醬汁酸酸辣辣咁,有啲似泰式嘅醬汁,最初食唔係覺得好辣㗎咋,但越食越辣😂😂可能用咗慢煮嘅方法,成隻雞都好嫩滑,出色!🥩慢煮煙燻醬燒豬仔骨配薯條小編可以總結講呢度嘅慢煮菜式真係好出色!因為除咗啱啱講嘅慢煮霹靂香辣雞好食,連呢一個慢煮豬仔骨都好好食🤤表面有微微焦嘅狀態,加埋濃郁嘅醬汁,最緊要係肉質夠哂嫩腍!鍾意食Ribs嘅話,真係唔好錯過😎
🍟煙肉芝士薯條
一人餐