2022-05-19
韓風興起,好多人都同我一樣好鍾意食當地擁有「國民早餐」之稱的人氣韓式吐司,而元朗呢間Toasting就係主打韓式吐司,用左各種食材配搭岀唔同層次同風味!🥪 芝士魚柳Bell $50★★★☆☆所有吐司都係即叫即整,即使外賣返到去食,個麵包都仲係脆口同暖!麵包兩面都有均勻咁用牛油搽過再煎香,食落除左牛油香仲帶少少甜味。餡料分別係半溶芝士、兩條魚柳手指、生菜、滑蛋、沙律醬。食落口感幾豐富,食到尾都仲會食到D餡料,真材實料。魚柳手指就係超市買到個款,脆脆地,之前應該輕輕炸過。滑蛋係400次滑蛋,蛋漿經過400次嘅攪動,食落係企身個隻滑蛋,幾細滑、軟綿,唔會太水,令到塊麵包濕哂。食完都覺得好食,但未去到好驚喜。因為閒日落單仲會有薯餅同熱飲贈送,薯餅普通冇特別,飲品如果都轉凍飲+$2,百香果乳酸叫左少甜、少冰,飲落味道偏淡,唔夠乳酸味,百香果唔夠酸,似糖水,但2蚊就算冇太大要求。🌟總括:整體味道唔錯,但未好食到喺韓國食嘅感覺。住附近間中食下係一個唔錯嘅選擇。如果要食,大家最好電話落單,因為佢地午市繁忙時間接到好多外賣平台、電話單,等候時間會比較長。
★★★☆☆