2022-09-02 108 views
平時成日黎元朗,但係就好少可去到元朗公園呢邊搵食,呢度個門口都裝飾幾靚,食西餐應該好有feel🍽,所以就同朋友試吓✨⭐️英國DINGLEY DELL農場乾式熟成西冷牛扒8oz (21-28日)配烤野菜及脆薯條 $288淨係聽個名都知牛扒用料高質🤩揀左5成熟,牛扒新鮮嫩滑,煎得好靚仔,入面帶淡粉紅色。薯條炸到脆卜卜🍟仲配埋露筍、炒菇同車厘茄,高質👍🏻⭐️法式烤寶雲酥澳洲羊架配薯菜 $168羊架係廚師推薦嘅🌝呢個價錢有三隻都算良心價錢,用咗寶雲酥嘅製法,上面鋪滿麵包糠再焗。羊架肉厚唔羶,肥美多汁,搭配甜甜地嘅醬都唔錯,味道較清新另外+$15包是日餐湯、招牌黑糖包&餐飲餐湯係牛肝菌湯,菇味濃郁;黑糖包好鬆軟,味道食落比較似蜜糖味⭐️鮮奶綠茶 🍵+$20拉花拉得好靚,連朋友唔鍾意抹茶都覺得呢杯Matcha Latte好飲😯抹茶味同奶味都好均勻,帶輕微甜味⭐️特濃薄荷朱古力🍫+$20完全冇估到個拉花會靚成咁!!本身店主拉左一隻可愛嘅熊仔🐻‍❄️,加埋塊薄荷葉令我聯想到「唔_係掛」樹熊🤣朱古力味好濃,建議攪一攪再飲,因為會有啲朱古力沉左底⭐️Homemade 巴斯克芝士蛋糕🍰 $40如果唔係已經飽咗,我諗我會

⭐️法式烤寶雲酥澳洲羊架配薯菜 $168

另外+$15包是日餐湯、招牌黑糖包&餐飲

⭐️鮮奶綠茶 🍵+$20

⭐️特濃薄荷朱古力🍫+$20

⭐️Homemade 巴斯克芝士蛋糕🍰 $40
如果唔係已經飽咗,我諗我會叫多一件🥹實在太好食,外皮帶少少烘烤嘅味道,中間部分好creamy,芝味濃郁💯💓

呢邊環境比較幽靜,夜晚嚟都幾舒服,仲要食到啲咁高質嘅嘢食,心情都變好😳感覺老闆好有心機整嘢食,一啲都唔hea🫶🏻加分