2023-08-08
好耐無入過元朗行街, 今日元朗一日遊, 不過天氣真係好熱🥵所以都想食d唔熱嘅野, 食日本野就最岩喇🤗經過見到呢間居酒屋, 門口有餐牌, 望過價錢都ok, 所以就入去試下啦😙😙餐廳裝修猶如置身於日本嘅風格, 侍應哥哥安排卡位俾我地坐, 非常闊落舒適, 仲有咕𠱸提供, 有夠貼心, 值得一讚☺️👍蟹將軍薯仔沙律$98炎炎夏日, 食返個沙律, 消暑又降溫, 滿滿一座山丘嘅蟹子, 搭配薯仔, 沙津醬, 青瓜, 味道一流, 開胃之選💯炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷$168唔好睇少得四件, 每件都十分足料, 炸蔥帶有甜味, 吞拿魚蓉非常新鮮, 飯卷裡暗藏鮟鱇魚肝, 呢三樣材料嘅配搭出奇地配合, 大讚!!蔥鹽厚燒A5宮崎和牛$368一上枱見到和牛油花已經流哂口水🤤有別於一般燒和牛, 黑木亭以蔥油作調味, 出奇地非常夾, 宮崎和牛入口即溶, 一口咬落去油花極香, 不愧為A5級別🤤玉子燒汁脆活鰻魚$188厚厚鰻魚再厚厚玉子, 每一串放入口都有大大滿足感, 鰻魚非常肥美, 外皮燒到好脆口, 鰻魚控必食😛天時暑熱叫咗兩杯特色凍飲🤗🤗北海道士多啤梨牛乳乳酸$48賣相好有櫻花感覺🌸一啖飲落去酸酸甜甜嘅乳酸味再配士多啤梨果蓉
蟹將軍薯仔沙律$98
炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷$168
蔥鹽厚燒A5宮崎和牛$368
玉子燒汁脆活鰻魚$188
天時暑熱叫咗兩杯特色凍飲🤗🤗
北海道士多啤梨牛乳乳酸$48
賣相好有櫻花感覺🌸一啖飲落去酸酸甜甜嘅乳酸味
再配士多啤梨果蓉, 口感非常豐富, 大推👍👍👍
紅火龍佛手柑熊茶$68
漸層顏色外型已經10分消暑, 仲有一隻好得意嘅冰冰熊仔, 賣相非常打卡able, 味道方面十分清新, 超解暑🥶🥶
短短4味餸已經食到超full, 本來想叫埋刺身, 唯有留返下次先😬😝