2023-12-13 61 views
📍THE THIRD 今日難得早起,當然要出去食個正早餐😋之前見到Third轉咗新menu有各款pancake🥞終於食到啦!叫咗Mr. LOBSTER🦞( $108) 真係好足料,啲龍蝦肉沙律多過一球雪糕😂調味很讚👍🏻唔會太鹹,每口都啖啖肉,配埋芥末醬同埋牛油果🥰正!我最鍾意就係旁邊嘅楓糖漿同埋啲粟米片點綴🤣同fluffy的pancake好夾,大滿足。另外叫咗一杯Banana Latte🍌($62)其實好多款都想試,因為全部配搭都未見過😝不過我身為香蕉愛好者梗係要點依杯😍果然無失望,啱晒唔太飲咖啡嘅我,咖啡味唔係好重,香蕉同焦糖味出啲😜面頭嗰串焦糖咗嘅香蕉都好有誠意,下次會去試埋其他特色咖啡😗整體嚟講,價錢親民,適合放假時候同三五知己去食個brunch😃而且小店食物飲品質素都好好,一定會再光顧。
📍THE THIRD