2021-09-19
元朗田園風親子餐廳🪴🌿🌴我地一家三口去完元朗中秋節打卡熱點影完燈籠後,又餓又累,經過元朗Yoho Mall 被呢間種滿植物🌱走田園風餐廳吸引左入去食午餐✨因為太肚餓啦,我地除左點左待應推薦既菜色同野飲外,仲點多份兒童餐比小吃貨Marine 🤣 🍹Very Berry Cream Foam 成杯都係士多啤梨🍓,仲有啖啖士多啤梨肉,上層仲有濃濃奶香既Cream, 加上沙冰質感,充滿夏日風情之餘仲好解渴💦🍸Mojito 老公鐘意飲酒🤣佢一黎到就叫左杯mojito醒神✨ 薄荷味🌿再配青檸rum酒同埋soda, 即刻透心涼❄️🍝黑松露鵝肝牛肉炒河粉我鐘意既Fusion菜😍 估唔到黑松露會同牛肉炒河咁夾,上面仲有埋一大塊鵝肝,好滋味😋🍖烤美國頂級肉眼肉汁鮮嫩,我地叫7成熟廚師烤到啱啱好,出面熟但入面仲好juicy。🍟黑松露薯條薯條熱辣辣同香濃既黑松露醬係絕配,好快就比我地食完🤣👶🏻兒童餐難得有heart 既兒童餐,無論賣相定味道都唔會太濃,岩小朋友食,蕃茄豬扒飯配蘋果汁有營養又好味。最驚喜係芒果雪糕係用新鮮芒果🥭製造,Marine食得好開心☺️🧁綠茶疏乎厘即叫即整新鮮熱辣,面層係脆脆嘅綠茶,入面係入口
🍹Very Berry Cream Foam
🍸Mojito
🍝黑松露鵝肝牛肉炒河粉
🍖烤美國頂級肉眼
🍟黑松露薯條
薯條熱辣辣同香濃既黑松露醬係絕配,好快就比我地食完🤣
👶🏻兒童餐
🧁綠茶疏乎厘
即叫即整新鮮熱辣,面層係脆脆嘅綠茶,入面係入口即溶嘅疏乎厘,雖然好大份但食完都唔覺得好heavy✨
餐廳環境好舒服,仲有baby seat 提供比小朋友,透光玻璃屋設計可以一邊欣賞出面環境一邊用餐🌱
Glasshouse (形點一期) (元朗)
元朗元龍街9號形點一期1樓1028-1029號舖