2024-11-28
🍽️一番日本料理 (元朗)📍元朗教育路29號地下C舖食完下午茶去元朗遊車河同行吓,今日真係好胃口,5:30p.m.又有啲肚餓㖭,見到呢間日本料理好似唔錯,又去食少少🤣~叉燒湯烏冬湯底濃郁,好甜唔肥膩,麵條滑嫩,叉燒好瘦好好味,肉質鮮嫩多汁,搭配上新鮮的蔥花,食完感覺溫暖、美味及滿足🍜🥢~三文魚呢個一向我鍾意食,刺身色澤鮮紅,魚肉鮮美,口感細膩,入口即化,搭配少許醬油和山葵,更能凸顯三文魚的鮮甜🍣🐟~芝麻雞翼雞翼香脆調味佳,外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁,芝麻的香氣濃郁,美味之選🍗🌿~鰻魚壽司應該形容係特長鰻魚壽司👍鰻魚鮮美多汁,醬汁甜而不膩,搭配上軟糯的米飯,口感豐富,一試難忘🍣🐟~甜蝦壽司甜蝦甜美的味道在口中回蕩,簡直係味蕾的享受,尖嘴嘅老公都讚好好食🍣🍤
📍元朗教育路29號地下C舖
~叉燒湯烏冬