( ͡° ͜ʖ ͡°) 元朗新記 [ @sunkeechickencongee ]——香港嘢——❝ 元朗老字號招牌雞粥貼地小菜粥品 ❞✿ 香脆炸大腸 $58新鮮熱辣炸起 皮脆內軟 唔會乾份量好多 兩個人都食唔哂呀!✿ 蜆介鯪魚球 $58好大粒賬卜卜嘅鯪魚球夠哂香口 送粥一流~✿ 鮮蝦腸粉 $32精瑩通透嘅腸粉皮 鮮蝦又夠大粒 唔錯~✿ 紅燒元朗脆皮乳鴿 $76熱辣辣嘅脆皮乳鴿 皮好脆又香口 肉夠嫩 食得好滋味~✿ 貴妃雞豬潤粥 $65一場嚟到點都要食招牌雞粥啦貪心嘅我叫咗雙拼餸豬膶好正 新鮮夠厚彈牙又唔會苦雞肉嫩滑 粥底夠綿又順滑 味道帶點咸香份量足夠兩個人share~✿ 淨鮮蝦雲吞 $45心旭旭想試埋雲吞~有8粒大大粒 鮮蝦爽口彈牙 都幾唔錯~╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌖🌑‘𖤘◦″ 𖤣 元朗新記 (鴻運樓) (元朗)元朗元朗安寧路21-35號鴻運樓地下7號舖🤤跟我搵食~請follow: @when_she_bites✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿
——香港嘢——

❝ 元朗老字號招牌雞粥
貼地小菜粥品 ❞

✿ 香脆炸大腸 $58
新鮮熱辣炸起 皮脆內軟 唔會乾
份量好多 兩個人都食唔哂呀!

✿ 蜆介鯪魚球 $58
好大粒賬卜卜嘅鯪魚球
夠哂香口 送粥一流~

✿ 鮮蝦腸粉 $32
精瑩通透嘅腸粉皮
鮮蝦又夠大粒 唔錯~

✿ 紅燒元朗脆皮乳鴿 $76
熱辣辣嘅脆皮乳鴿
皮好脆又香口 肉夠嫩 食得好滋味~

✿ 貴妃雞豬潤粥 $65
一場嚟到點都要食招牌雞粥啦
貪心嘅我叫咗雙拼餸
豬膶好正 新鮮夠厚彈牙又唔會苦
雞肉嫩滑 粥底夠綿又順滑 味道帶點咸香
份量足夠兩個人share~

✿ 淨鮮蝦雲吞 $45
心旭旭想試埋雲吞~
有8粒大大粒 鮮蝦爽口彈牙 都幾唔錯~

╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌖🌑

‘𖤘◦″ 𖤣 元朗新記 (鴻運樓) (元朗)
元朗元朗安寧路21-35號鴻運樓地下7號舖