上面禮拜朋友介紹我去呢間泰菜試下話好正😃又住咁近,於是就同屋企人來左:🍴小食拼盤🫔 $148我地叫左個細size🤣每款有四件,分別有炸蝦餅、魚餅、粉絲皮炸春卷同泰式雞卷😃炸蝦餅超正😋食得出真材實料,炸得好香脆😎春卷裏面好多粉絲,外脆內軟好有口感👍🏻🍴咖喱海鮮南瓜盅🎃 $198第一次食泰式咖喱會擺喺南瓜入邊😝原來都幾夾,因為啲南瓜蒸到軟綿綿,好似薯仔咁既Texture,入哂味!我地都忍唔住刮晒啲南瓜來食🤣裏面嘅海鮮亦都唔少,青口魷魚鮮蝦都有😋黃咖喱亦都好重椰奶味🥘啱晒我心心意,啲咖喱汁有好多,另外仲叫左份薄餅點來食🤓🍴醉貓炒河 $118估唔到咁大碟😳用上各種泰式香料來炒所以好香又有鑊氣🤪而且係用肥寬粉,更加掛汁,真係食不停口😙啲雞都好大舊,亦都幾滑唔會鞋口😙配菜仲有粟米芯、豆角、甘筍、草菇等等,非常足料🍴芒果糯米飯🥭 $68上枱嗰陣啲糯米飯係熱辣辣🔥三種顏色,色彩繽紛🤍芒果亦都好甜,淋上特製既椰奶,真係為呢餐飯寫上完美嘅句號☺️大滿足!整體來講,食物中上,款式非常多😛環境裝修好靚非常適合打卡😌座位亦都好寬闊,家庭聚餐朋友聚會都好適合👍🏻枱同枱之間都隔得幾開,另外餐廳外面設有戶外燒烤區🍗廚

🍴小食拼盤🫔 $148

🍴咖喱海鮮南瓜盅🎃 $198

🍴醉貓炒河 $118

🍴芒果糯米飯🥭 $68

整體來講,食物中上,款式非常多😛環境裝修好靚非常適合打卡😌座位亦都好寬闊,家庭聚餐朋友聚會都好適合👍🏻枱同枱之間都隔得幾開,另外餐廳外面設有戶外燒烤區🍗廚師即叫即燒,好有風味😝雖然位置係入少少,不過靜靜地,非常舒服👌🏻
2023-10-13
$300 (Dinner)
  • 醉貓炒河