韓國睇得多😍今日去元朗尋找下韓國嘅味道!雖然餐廳叫「大排檔」,但裝修一啲都唔大排檔,四周掛滿霓虹燈,Y2K風七彩繽紛,好鬼有型!食物方面主打石板燒,一人一個爐仔,上枱熱辣辣,好有儀式感!🐷鐵板燒濟州黑毛豬$188鐵板燒黑毛豬係其中一個招牌,果然名不虛傳,明火預熱之後,可以按喜好自己調節火候同埋香脆度,建議食嘅時候一定要點啲醬汁,甜甜哋好夾!🐟 韓式鐵板燒鰻魚 $198見過鐵板黑毛豬咁好食,即刻再叫多一個燒鰻!鰻魚好新鮮,燒到香脆即刻食,外脆內軟正!🎣#海鮮蔥煎餅 $108、🥬泡菜煎餅 $108聽店員講海鮮蔥煎餅係用舊嘅方法嚟煮嘅,而泡菜煎餅就係用新方法嚟煎,食得出口感好大分別!泡菜煎餅食落係比較薄同埋鬆軟,海鮮蔥煎餅就係比較硬同埋厚嘅,兩款煎餅各有各嘅特色,兩款都好香口!🦀醬油蟹膏蟹肉拌飯$128😋而家做緊優惠,預先book枱食醬油蟹平咗足足$100!雖然我哋冇食到醬油蟹,但係都嗌咗個醬油拌蟹飯,蟹肉鮮甜,而且份量好多,我哋兩個人share一碗都食唔晒呢!
🐷鐵板燒濟州黑毛豬$188
🐟 韓式鐵板燒鰻魚 $198
🎣#海鮮蔥煎餅 $108、🥬泡菜煎餅 $108
🦀醬油蟹膏蟹肉拌飯$128
2024-03-04
$400 (Dinner)
  • 鐵板燒濟州黑毛豬
  • 韓式鐵板燒鰻魚