2014-12-09
為朋友慶祝生日,因為夜晚有約所以約埋食下午茶,知道尖沙咀有間樓上tea room好多blogger,instagram紅人都去過就一於book枱試試。雖然地方有啲難揾,但其實都好簡單...只係我唔多識路, 一入到L Tea Room之後,第一個感覺係覺得好靚好夢幻,好岩女仔^-^當店員上個tea set,嘩,有candle及happy birthday牌仲有我個朋友名tim ~^-^~“朋友超開心狂影相………:)走入餐廳,以白色為主調,佔地不大,只有好幾張餐桌,勝在空間感充裕! 每一個角落都會見到花花蹤影!白色的餐桌配合綴以牡丹花圖案的椅子,高貴優雅!充滿夢幻氣氛!英式3層架甜點咸點都好好味!咸點中特別係煙三文魚多士最好味,另外牛角包加上火腿蛋口感好豐富!食完最底層已經飽飽地! 甜點方面,朱古力慕絲好濃烈黑朱古力味未必個個岩,我朋友超愛的,但係我就接受不了太濃的朱古力味-_- cupcake用上蜜瓜味cream幾好味,焦糖燉蛋配上橙肉亦不錯,味道好夾!! 依幾樣係本人認為最推介的:)每個人有大約十件食物黎講絕對夠飽又唔會好甜膩感覺。 每人可選一飲品,我點選了玫瑰花茶,朋友選咖啡。店員主
下午茶層架
碎蛋火腿牛角酥
超濃味朱古力慕絲 & 焦糖燉蛋
聖誕樹CupCake & 聖誕老人
Other Info. :
佢地下午茶做緊聖誕特別版, 場地有好多地方比人影相, 好有聖誕氣氛!