2019-05-26 97 views
前排朋友介紹呢間以粉藍色為主既bakery,藍色控既我就約埋好姊妹同佢男朋友加埋fiancé過黎試下💙💙入到去waitress話暫時得兩個位,叫我哋坐住先,因為鋪頭非常細,只有10個位,真係一間小店💙鍾意少人較寧靜既環境。我諗店主係一個好鍾意貓嘅人,因為見到牆上掛左幾幅貓貓相,又有貓貓擺設,外賣杯都見佢痴住隻貓貓貼紙既logo🐱連杯墊上面畫既avengers都變左做貓貓,好可愛!我地點左蒜香銀魚蜆肉意粉、番茄蝦意粉、安格斯牛肉芝士漢堡同All day breakfast。蒜香銀魚蜆肉意粉既蜆肉都幾多,同埋都算大隻,食落唔腥,好香蒜味,不過略嫌意粉唔夠彈牙,有啲腍。番茄蝦意粉🍅🦐🍝有五隻蝦🦐🦐🦐🦐🦐咁多,幾爽口彈牙,蝦味唔算好濃,番茄味就好濃👍🏻👍🏻👍🏻意粉都係偏腍左啲。安格斯牛肉漢堡🍔都幾juicy!唔會煎到乾爭爭,保留到肉汁。有生菜🥬、番茄🍅、芝士🧀,夠晒fresh 。如果有埋🍟就正喇!All day breakfast有驚喜!之前都講過甚少出去食all day breakfast,因為覺得好多時用既食材都好普通,無咩特別,自己都輕易煮到。但呢度好有心思,手工麵包唔係普通方包,特別欣

All day breakfast有驚喜!
之前都講過甚少出去食all day breakfast,因為覺得好多時用既食材都好普通,無咩特別,自己都輕易煮到。但呢度好有心思,手工麵包唔係普通方包,特別欣賞佢塊紅莓杏桃包,chewy得黎烘到脆身🤤👍🏻如果佢有得賣一整個就好!芝士腸亦都好正,爆芝程度10分!唔係普通街市貨色,係靚野!ham都係優質貨,唔係普通夾三文治個種,食落有啲煙燻味👍🏻炒滑蛋炒得好靚無過老,保留到蛋汁,真係幾滑!沙律加左醋夠開胃。炒雜菌又夠香!煙三文魚唔會腥同乾,唔係劣質貨。牛油果醬🥑好好食,專燈留啲係切粒既牛油果混係啲醬入面,食落口感有層次啲!而且佢既牛油重砌到成朵玫瑰花🌹咁靚,實在不得不讚賞廚師既心機同刀功!

黎之前見呢度啲野飲有好多得意既拉花😍好期待呢!我地叫玫瑰鮮奶🌹🥛、紫薯鮮奶💜🍠🥛、抹茶鮮奶🍵🥛同玫瑰咖啡鮮奶🌹☕️🥛。玫瑰咖啡鮮奶唔係menu上,係waitress主動問要唔要加咖啡。玫瑰鮮奶上簡單地拉左朵玫瑰花🌹,
玫瑰味比玫瑰咖啡鮮奶濃,但相對比較甜。玫瑰咖啡鮮奶既拉花係可愛既柴犬。紫薯鮮奶係最好飲💜😍👍🏻紫薯味濃,拉花有驚喜!係比卡超入面既毒氣丸,個樣好盞鬼!
😂😂抹茶鮮奶拉左mario隻恐龍🦖🤣我地重估係三眼仔,拉花師話周圍都畫三眼仔唔特別,所以唔畫了,重話第一次畫呢隻恐龍😜抹茶鮮奶望落隻色幾靚,可惜味道就太假,化學味主導了,如果用上靚啲既茶粉就正好多呢!

食飽主菜,當然要點甜品呢!我地坐低之後,keep住有好多街坊黎買蛋糕!重要唔係後生仔女,係啲uncle auntie級既客人!連呢個年齡層都吸引到,證明佢地既蛋糕好好味!
我地都驚食完主菜會賣晒,專燈叫waitress幫我地留起🤣到我地食緊既時候,已經賣晒了!好厲害!

我地試左芒果🥭拿破崙、芒果🥭忌廉卷蛋、chocolate truffle🍫同green tea tiramisu🍵。

最鍾意芒果拿破崙!雖然我唔好芒果,但酥皮做得非常酥脆,有好多芒果粒👍🏻做到甜而不膩,如果有雜莓味既拿破崙就正😜

🥭芒果忌廉卷蛋看似普通,但蛋糕做到很鬆軟👍🏻一啲都唔乾。

Chocolate truffle用上法國58%既朱古力🍫,唔會太甜,朱古力味香濃,Mousse很滑👍🏻👍🏻

Green tea tiramisu偏重mascarpone cheese,茶味跟抹茶鮮奶一樣,不過唔算太多,所以無咁假。

最後重買左兩包曲奇,揀左燕麥紅莓曲奇同朱古力腰果曲奇🍪。好食到停唔到口🤪🤭🤭兩款都鬆化得黎唔太甜,燕麥紅莓曲奇牛油味香濃,又有酸酸甜甜既紅莓。朱古力腰果曲奇可可味香濃又有香脆腰果。下次去要再掃多幾款口味呢!